WAARSCHUWING: Bladluizen en andere vretende insekten! Ze zijn er weer…

Bladluizen zijn echte boosdoeners voor onze planten, ze komen in grote hoeveelheden voor, om niet te zeggen met massa’s. Je ziet hen bijna niet en ze hebben rode, groene of een zwarte kleur. Ze komen nu reeds voor op beukenhagen, rozen,…

Doordat bladluizen veel schade kunnen aanrichten moet er tijdig ingegrepen worden. Ze kunnen uw plant echt verminken. Dit kan je zien aan een plotselinge vergeling van uw plant, bladeren die vervormen, verwelken,… Het kan zo erg worden dat de plant afsterft en dat is zeker de bedoeling niet!


Hoe kan men ze dan gaan bestrijden ???


Een natuurlijke vijand van de bladluis is het lieveheersbeestje. Een volwassen lieveheersbeestje kan dagelijks tot 100 bladluizen opeten. Maar in de tuin is dit vaak niet voldoende en moet er gegrepen worden naar bestrijdingsmiddelen.

Daarvoor kan u steeds bij Tuinonderhoud Chris Verhelst terecht. Wij zijn aangesloten bij het PCS (proefcentrum voor Sierteelt) en worden wekelijks op de hoogte gehouden van de mogelijke ziekten en insektenplagen die er zich voordoen op de planten.