ZIEKTES EN PLAGEN BIJ ROZEN

[ terug ]    

Rozen die de juiste hoeveelheid zon, water en voeding krijgen, zullen weinig last krijgen van ziektes. Indien ze op een ongunstige plek staan of bij teveel of te weinig meststof kunnen ze in de problemen komen.Ook bij slechte weersomstandigheden kunnen schimmelziektes zoals roest, echte en valse meeldauw en sterroetdauw ontstaan.
Koester uw rozen en geef ze de nodige aandacht en verzorging, dan zullen ze er steeds stralend bijstaan!

De meest voorkomende ziektes en plagen bij rozen zijn :

Meeldauw of witziekte/sterroetdauw:

Deze ziekte komt voor bij rozen die op een te droge plaats staan en te weinig luchtstroming hebben. Daardoor komt er een witte schimmel op de blaadjes die we meeldauw noemen. Door ze aan de voet van de plant water te geven kan men de ziekte voorkomen.
Sterroetdauw is herkenbaar aan de zwarte, stervormige vlekjes die zich op de bladeren bevinden.Valse meeldauw:
Dit zijn paarse vlekjes die voorkomen aan de bovenkant van de stelen. De bloemknoppen kunnen daardoor aangetast worden waardoor de bloemen niet opkomen.Rozenroest:
Dit zijn roodachtige vlekken die voorkomen op het blad. Dit kan zijn omdat de roos te nat staat of door te vochtig weer. Plant daarom de rozenstruik op een plaats waar de wind goed door de bladeren kan waaien. Zo kan men de ziekte voorkomen!Bladluizen/rupsen:
Indien er niet te veel op de plant zitten, kan men ze gemakkelijk met de hand verwijderen maar meestal volstaat dit niet en moet men ze besproeien. Omdat ze meestal alleen bovenaan de plant voorkomen, kunnen ze dus gemakkelijk bespoten worden.Ondanks deze ziekten en plagen die kunnen voorkomen bij rozen, hoeft dit u zeker niet tegen te houden ze aan te planten, zodat ze uw tuin kunnen kleuren en opfleuren. De bestrijding is meestal eenvoudig als men er tijdig bij is!!
Voor het juiste onderhoud en de behandeling van uw rozen kan u steeds een beroep doen op Tuinonderhoud Chris Verhelst. Wij zijn aangesloten bij het PCS (proefcentrum voor Sierteelt) en worden weekelijks op de hoogte gehouden van de mogelijke ziekten en insekten plagen die er zich voordoen op de rozen. 
Tuinonderhoud Chris Verhelst

Schuifelaarstraat 14A - 1800 Vilvoorde

0495/15.01.78 - info@tuinonderhoud-chris.be


BTW-nr: BE0649316713
Handelsregister: HR Oud. 41075
Registratie als aannemer: Reg nr: 60800
Lid van de Belgische Federatie Groenvoorzieners
Lid van het Waarnemings- en Waarschuwingssysteem